De voorzet of inklemhor.


Dé uitkomst voor naar buiten en naar binnen draaiende ramen of schuivende ramen. Netjes in verstek gezaagde, fraai vormgegeven profielen zorgen voor een stevige hor.

Toepassing & plaatsing
Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. Dankzij een vernuftig klemsysteem kan de hor, zowel binnen als buiten geplaatst, eenvoudig worden uitgenomen. De voorzethor kan alleen ‘op de dag’ worden gemonteerd. Voor draaikiep ramen adviseren we de inklemhor. Bij grotere raamopeningen kunt u voor extra stevigheid kiezen voor het hordeurprofiel.

Inklemhorren voor draaikiepramen
Gebruiksvriendelijk en bij uitstek geschikt voor draaikiep ramen met kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Het raam kan met de hor moeiteloos open en dicht.

Plaatsen & uitnemen
De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen; schroeven of boren is niet nodig. Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen.

Rolhorren voor ramen

 

Een raamrolhor is een bijna onzichtbare, maar daarentegen een zeer effectieve oplossing om insecten buiten te houden. De cassette is slechts 38 mm waardoor het frame vaak buiten het zicht te plaatsen is, zoals achter de raamdecoratie. De rolhorren zijn geschikt voor draairamen (naar binnen of naar buiten draaiend), draaikiepramen, dakramen en schuiframen. Het assortiment rolhorren voor ramen bestaat uit een Basic hor, een Rondo (exclusief design met een ‘blinde’ en gebruiksvriendelijke kliksluiting) en een Super+ (Ideaal voor ramen waar veel windbelasting is, grotere of schuingeplaatste (dak)ramen).

Sluiting en plaatsing van een raamrolhor

De raamrolhorren kunnen zowel in het kozijn als op het kozijn geplaatst worden, horizontaal en verticaal. Bij hoge ramen is de verticale plaatsing eenvoudiger te bedienen. De raamhor kan ook buiten geplaatst worden. Voor een windvaste oplossing raadt Abos rolluiken de voorzet UNIT, inklem UNIT (raamplissé) of de SUPER+ aan. De montage is snel en eenvoudig.

 

De plisséhordeur

Unilux introduceerde de Japanse plisséhordeur als eerste in Europa in het jaar 2000. Na jaren besteed te hebben aan het verder ontwikkelen en updaten van de Japanse plisséhordeur om deze geschikt te maken voor de Europese markt, was het in 2012 tijd om de plisséhordeur volledig opnieuw te ontwerpen. Dutch design en Nederlandse techniek hebben geresulteerd in de compleet nieuwe Plisséfit: de nieuwe standaard in kwaliteitshorren. Made in Holland, patented by Unilux. 
•Kan zowel “op” als “in-de-dag” gemonteerd worden zonder hulpprofielen
•Smallere cassette: (90 mm, op-de-dag zelfs slechts 80 mm)
•Dutch design: strak design, minder opvallend
•5 standaard RAL kleuren
•Soepeler openen en sluiten
•Unieke innovatieve en exclusieve plisséhordeur

Vaste horren voor deuren

 

De vertrouwde hordeur van Unilux die staat als een huis: solide, betrouwbaar en duurzaam. Door het brede profiel en de inwendige verbindingen is deze deur zeer stevig. De deur is haaks en klemt daardoor niet. Ook sleept deze vaste hordeur niet over de grond.

Modellen & opties

De vaste hordeur is verkrijgbaar in verschillende modellen, ook met aluminium schopplaat.Het 47 mm brede profiel straalt extra degelijkheid uit. Een andere optie: een duwplaat in het midden, links of rechts. Verder is deze hordeur ook als pendeldeur ofwel ‘saloondeur’ te gebruiken. Dit is ideaal om gemakkelijk ‘in en uit’ te lopen.

Schuifhorren voor deuren

Ideale oplossing voor grote deuropeningen en schuifpuien, met vaste hordeuren als basis. Dankzij strakke rails boven en onder en glijblokken in plaats van storingsgevoelige wieltjes, is een lange levensduur gegarandeerd. Borstels met aangepaste hoogten zorgen voor een insectendichte aansluiting.

Dubbel of duo

Ook is het mogelijk meerdere hordeuren op de rails te schuiven, zodat een dubbele schuifdeur ontstaat waarbij de deuren tegen elkaar aan schuiven. Bij een duo-schuiver, schuiven de delen achter elkaar. Dit kan door gebruik te maken van een dubbele geleider.

Rolhorren voor deuren

 

De flexibele rolhorren van Unilux hebben een lange levensduur. Bij ons staan gemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid voorop. De treklijst kan uit het midden bediend worden, zonder dat deze schuin trekt, waardoor deze hordeur praktisch is voor bijvoorbeeld huishoudens met kinderen.

Mocht iemand per ongeluk tegen het gaas aanlopen, dan is openen en sluiten vaak voldoende om het gaas weer in de geleider te krijgen. Wanneer de rolhordeur niet wordt gebruikt, zit het gaas netjes in de compacte cassette. En dankzij een cassettemaat van slechts 38 mm valt de hordeur nauwelijks op. Rolhorren voor deuren zijn een goedkoper alternatief voor een Plisséhordeur.

Sluiting en plaatsing van een rolhordeur

Een rolhordeur is geschikt voor montage op het kozijn (‘op de dag’) of in het kozijn (‘in de dag’), voor zowel houten, aluminium of kunststof kozijnen. De Rolhordeur Basic wordt altijd geleverd met een magneetsluiting en twee speciale gaasstickers.

 Bij deuropeningen breder dan 130 cm adviseren we de Dubbele Rolhordeur Basic (max. 260 cm) of de Dubbele hordeur Plisséfit (max. 260 cm en koppelbaar tot 520 cm).

 

                                                                          Einde Pagina....